Verheyen stelt zich vragen bij Anderlecht: Ze worden niet gebruikt

Verheyen stelt zich vragen bij Anderlecht: "Ze worden niet gebruikt"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 12:30ma 25-01-2021 om 12:30

Anderlecht bleef tegen Waasland-Beveren steken op 0-0. Paars-wit raakte niet door de muur van de bezoekers, maar Gert Verheyen vraagt zich af waar de backs waren. 

"Anderlecht vergat de backs te gebruiken. Over de hele wedstrijd genomen kwamen er te weinig aanvallen van de zijkanten", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad. "Beide backs, Sardella en Murillo, stonden naar binnen. Het doel daarvan was een snelle recuperatie van afvallende ballen. Daardoor kreeg je geen overlaps, geen voorzetten en dus geen gevaar vanaf de zijkanten. Het spel was te veel gericht op het centrum."

De backs lieten dus niet genoeg zien. "Sardella stond weliswaar tegen zijn voet, maar Murillo had toch al bewezen dat hij daarmee voor dreiging kon zorgen. Of dat met de manier van spelen te maken had, is niet duidelijk maar Murillo speelde niet goed. Anderlecht scoort moeilijk. Met uitzondering van Nmecha ligt het intrinsieke scorend vermogen in de ploeg laag. Om dan toch aan doelpunten te komen, zijn voorzetten vanaf de zijkanten wel een manier."

Bij andere ploegen gebeurt dat duidelijk wél. "Backs kunnen voor een meerwaarde zorgen, voor assists zelfs. De backs die alleen al dit weekend een assist afleverden: Walsh, Vitinho, Buta, Skulason, Arteaga, Mata en Botaka. Dat zijn er niet minder dan zeven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws