Vandenbempt maakt zich zorgen over Antwerp: Zeer explosieve situatie

Vandenbempt maakt zich zorgen over Antwerp: "Zeer explosieve situatie"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 11:15ma 25-01-2021 om 11:15

Haalt Antwerp dit seizoen Play-Off 1? Zaterdag bakte Antwerp er weinig van en verloor het met 1-2 van KV Oostende. Peter Vandenbempt vindt dat ook niet zo vreemd, gezien de situatie naast het veld. 

"Hoe je het ook draait of keert, zit je op dit moment toch met een bijzonder explosieve situatie op de Bosuil en dat voel je ook op het veld", geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "Om te beginnen die splijtzwam Lamkel Zé. Die moet echt dringend weg uit de kleedkamer, dat is onvermijdelijk. Vercauteren, met al zijn ervaring en al zijn métier, heeft zijn prille relatie met de kleedkamer toch onder druk gezet."

Vercauteren speelt op die manier met vuur. "Het is anders als je er al heel lang bent en je neemt dan een aantal beslissingen. Maar nu is hij daar pas binnengekomen en hij heeft dat gedaan door zijn keuze voor Lamkel Zé, tegen de hele kleedkamer in. Dat was natuurlijk een keuze uit noodzaak. En pragmatisch, zoals hij heeft gedacht."

Bovendien speelt Antwerp nu terug een pak behoudender. "Zijn andere manier van voetballen lijkt op dit moment bij de spelers alle spelvreugde te hebben weggehaald. Dat hoor je zelfs - bijna onverholen - on the record in interviews met spelers. Als je dan wint zoals de vorige twee wedstrijden, verteer je dat net iets makkelijker."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws