Akker van Zulte Waregem wordt probleem: Vrees voor blessures is groot

Akker van Zulte Waregem wordt probleem: "Vrees voor blessures is groot"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 10:30ma 25-01-2021 om 10:30

Het is een vaak weerkerend probleem op de Belgische velden in de winterperiode. Bij heel wat clubs liggen de velden er in die periode bijzonder slecht bij. Vooral bij Zulte Waregem dit seizoen, dat op een spreekwoordelijke akker speelt.

Na een 23 op 33 heeft Essevee nu al twee keer op rij verloren. Ook deze keer bleek het slechte veld geen vriend te zijn van Zulte Waregem. Bij Beerschot was men bijzonder kritisch. "Hier kan je eerder een manche van de Superprestige cyclocross organiseren dan een voetbalmatch", gaf Beerschot-verdediger Jan Van den Bergh aan.

En ook Zulte Waregem-coach Francky Dury spaarde de kritiek niet. "Ik herhaal: een excuus voor de nederlaag wil ik er niet van maken", klonk het bij Het Laatste Nieuws. "Maar het kruipt in de kopjes bij mijn spelers. Zij moeten week na week op die akker trachten te voetballen, de tegenstanders slechts één keer."

Dury vreest dan ook nog extra puntenverlies. "Er resten ons nog vier thuismatchen en zeven verplaatsingen. Ik mag er niet aan denken dat we nog in de problemen zouden komen, want al die onnodige thuisnederlagen zouden we immens betreuren", aldus Dury.

De spelers lijken er last van te ondervinden, geeft Jelle Vossen aan. "We voetballen allemaal ongelooflijk graag, maar dit gaat wegen. Vooral omdat het zo belastend is voor de spieren, omdat je na elke beweging verplicht bent te corrigeren. Zo kom je nooit aan goed voetbal toe. En de vrees voor blessures is groot, ja", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws