Club Brugge kan rekenen op sensatie Lang: Hij was alomtegenwoordig

Club Brugge kan rekenen op sensatie Lang: "Hij was alomtegenwoordig"

25-01-2021 10:01 Laatste update: 10:08
14

Club Brugge kon zondag weer rekenen op een bijzonder sterke Noa Lang. Met twee assist hielp hij Blauw-Zwart aan de verdiende 3-2 overwinning tegen KRC Genk. Gert Verheyen kon de lof niet op over de Nederlander.

Lang is al het hele seizoen een uitblinker bij Club Brugge en bevestigde nogmaals in de topper tegen Genk. "Zonder te scoren toonde Noa Lang zich de beste man op het veld in de topper Club-Genk", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad.

"Niet alleen door zijn twee assists", vervolgt Verheyen. "Lang was alomtegenwoordig en bij zo goed als alle gevaarlijke fases betrokken. Duidelijk is nu dat de positie vanwaar hij moet vertrekken geen belang heeft. Links of rechts in de aanval maakt hem niets uit. Hij krijgt namelijk de vrijheid om op zoek te gaan naar ruimtes, hoe klein die ook zijn, en zijn ding te doen."

Fysiek uitmunted
Fysiek lijkt het ook wel snor te zitten met Lang. "Doordat hij overal én veel liep, legde hij bijna twaalf kilometer af. Voor een flankaanvaller is dat zeer veel. Dat zijn cijfers die centrale middenvelders normaal laten noteren. Het verschil met een middenvelder is dat hij ook nog eens 29 sprints deed. Wanneer je dat kan in een topwedstrijd, ben je fysiek uitmuntend."

En dus is Lang bezig aan een bijzonder goed seizoen bij Club Brugge. "Het is alsof alles vanzelf gaat met het arsenaal van passes dat hij in zich heeft. De 1-0 brengt hij aan met een flankvoorzet. De beslissende 3-2 is dan weer een bal die over de verdediging wordt gelift. Of hij veel nadenkt over zijn spel, is niet duidelijk, maar het oogt allemaal heel natuurlijk en hij doet het ook een hele wedstrijd lang, van minuut één tot minuut 94", besluit Verheyen.

Lang zit dit seizoen in de Belgische competitie al aan zeven doelpunten en zes assists in vijftien partijen. In de Champions League was hij goed voor één doelpunt en één assist in zes wedstrijden bij Club Brugge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie