Genk gaat opnieuw onderuit: Maar er is geen reden tot paniek

Genk gaat opnieuw onderuit: "Maar er is geen reden tot paniek"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 08:45ma 25-01-2021 om 08:45

KRC Genk heeft de laatste weken nog maar weinig plezier beleefd en verloor ook van Club Brugge. Inmiddels blijft men achter men een 1 op 12, maar volgens Wilfried Van Moer is dat nog geen reden om te panikeren bij Genk.

De voormalige speler van Standard zag ook positieve punten bij Genk afgelopen zondag. "Genk speelde geen slechte wedstrijd op Jan Breydel, vooral in het tweede deel van de eerste helft kwamen ze erg sterk voor de dag", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Maar na de rust werd de druk van de thuisploeg te groot en onderging Genk de wet van de sterkste. Club Brugge steekt momenteel met kop en schouders boven de rest uit en dat is vooral te danken aan hun brede en sterke kern. Philippe Clement kan op elke positie iemand anders inpassen zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten. Met het erg drukke programma dat er nog aankomt, zou dat wel eens doorslaggevend kunnen worden."

En zo lijkt de titel voor Genk ook al bijzonder moeilijk te gaan worden. "De voorsprong van blauw-zwart op dichtste achtervolger Genk bedraagt al 12 punten, dat is gigantisch. Maar hoe vreemd het ook klinkt, voor Genk is er ondanks de 1 op 12 geen reden tot paniek", zegt Van Moer.

"Tegen Gent en Club zette de ploeg een goede prestatie neer en de ploegen in hun buurt - Antwerp en Anderlecht- laten het ook wat afweten. Genk ligt dus nog perfect op schema voor Play-Off 1", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws