Mangala laat Anderlecht-supporters watertanden: Hij wordt een sensatie

Mangala laat Anderlecht-supporters watertanden: "Hij wordt een sensatie"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 08:15ma 25-01-2021 om 08:15

Met Jacob Bruun Larsen heeft RSC Anderlecht een grote naam in huis gehaald. Het voormalige toptalent moet voor doelpunten gaan zorgen bij de Brusselaars. Orel Mangala gelooft alvast dat hij daarvoor zal zorgen.

Mangala speelde bij Borussia Dortmund én VfB Stuttgart samen met Bruun Larsen en kent de 22-jarige aanvaller dus maar al te goed. Mangala twijfelt er ook niet aan dat Bruun Larsen bij Anderlecht zal slagen. "Voor elke coach is Jacob Bruun Larsen een offensief wapen", zegt Mangala in Het Nieuwsblad.

"Hij is een topper. Jacob is ontzettend snel, doelgericht, heeft een goeie techniek en dito schot. Daarnaast kan hij stilliggende ballen trappen. Anderlecht doet een goeie zaak met hem", legt de voormalige jeugdspeler van Anderlecht uit.

Topper in Bundesliga
Anderlecht wordt volgens Mangala ook niet het eindstation van Bruun Larsen. "Ik ben ervan overtuigd dat Jacob ooit ook een topper in de Bundesliga zal worden. Telkens hij op niveau komt, loopt hij echter een blessure op. Op dat vlak heeft Jacob pech. Maar eens hij zijn ritme vindt bij Anderlecht, wordt hij een sensatie in België."

"Ik vind hem het best als linksbuiten, maar hij kan ook vanop rechts komen en zelfs als tweede spits aantreden. Bij de jeugd van Dortmund was hij samen met Pulisic een fenomeen", geeft Mangala aan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws