Vanhaezebrouck juicht eens in 2021: Zag mijn ploeg al vaak zo goed spelen

Vanhaezebrouck juicht eens in 2021: "Zag mijn ploeg al vaak zo goed spelen"

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 23:47zo 24-01-2021 om 23:47

KAA Gent boekte bij Oud-Heverlee Leuven haar eerste zege van 2021: 0-3. De efficiëntie, lange tijd een groot euvel bij de Buffalo's, zat aan Den Dreef wél in de bagage. Hein Vanhaezebrouck benadrukt dat die kwaliteit al vaker het verschil maakte.

"Ik heb mijn ploeg al vaak zo goed zien spelen als vandaag", stelt Vanhaezebrouck onomwonden bij Sporza. "Het enige verschil is dat we vandaag scoren en dat we dat in al die andere wedstrijden vergaten te doen. Deze prestatie was niet veel beter dan de andere die ik al van ons gezien heb. We maakten vroeg een doelpunt en kwamen deze keer ook goed uit de kleedkamer. Als je dan snel een tweede en een derde keer scoort, dan is de wedstrijd gespeeld."

"We hebben op bepaalde momenten ook de kwaliteiten van Leuven gezien", zwaait de Gent-coach met lof naar zijn collega, Marc Brys. "In de eerste helft waren we even de pedalen kwijt, al waren hun grootste kansen eigenlijk weggevers van ons. Maar we hebben toch de nul kunnen houden, dus dat doet plezier. Dit is de voortzetting van waarmee we bezig zijn, het enige dat bij ons ontbreekt, is efficiëntie. Dat was vandaag veel beter."

In de tussenstand valt Gent nog steeds pas terug te vinden op plek tien, weliswaar op 'slechts' zeven punten van Royal Antwerp FC en Standard Luik, de huidige nummers drie en vier. "Er kan nog heel veel gebeuren, het is een heel rare competitie", weigert Vanhaezebrouck de handdoek te gooien. "Wij moeten niet ver vooruitkijken, maar nu bevestigen. We moeten met de voeten op grond blijven en focussen op de moeilijke wedstrijd tegen STVV.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Maakt Gent nog kans op de top-vier

Ja, behoorlijk veel zelfs
4%
Ja, een kans
18%
Ja, maar een waterkansje
44%
Nee, dat is definitief voorbij
34%
(187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws