Botaka aast niet op eerherstel tegenover Gent: Heb aan niemand iets te bewijzen

Botaka aast niet op eerherstel tegenover Gent: "Heb aan niemand iets te bewijzen"

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 23:02zo 24-01-2021 om 23:02

Sporting Charleroi beet zondagavond in het zand bij Standard Luik, de grote rivaal: 3-2. Daar kon ook Jordan Botaka niets aan verhelpen. De rechtsachter kwam pas deze zaterdag over van KAA Gent en verscheen prompt aan de aftrap. Hoewel hij de negentig minuten vol maakte, is er nog veel ruimte voor beterschap, oordeelt Botaka zelf.

Debuteren in de 'Choc Wallon', er zijn minder geladen scenario's. "Het was een wedstrijd met veel emoties", geeft Botaka toe bij Sporza. "Er is heel wat gebeurd en er zijn veel doelpunten gescoord. Voor ons is het teleurstellend omdat ik het gevoel had dat we heel goed in de wedstrijd zaten en dominanter waren dan Standard."

"Het is nog een beetje zoeken. Ik moet de jongens nog beter leren kennen", omschrijft Botaka zijn nieuwe ploeggenoten. "Bij de eerste twee doelpunten denk ik dat er een miscommunicatie was, maar dan zie je dat we gefocust blijven. De gelijkmakers gaven ons een boost. We bleven erin geloven en bleven gaan. Ik denk dat dat de kracht is van deze club en dit team. Dat maakte de wedstrijd leuk om te spelen, maar ook spannend voor de kijkers."

Zich tonen aan Gent, waar hij nauwelijks uit de verf kwam, daar heeft Botaka geen oren naar. "Ik heb naar mijn gevoel aan niemand wat te bewijzen", aldus de Congolese international. "Je kiest ervoor om mij te laten spelen of niet. Die keuze moet ik als mens en als voetballer respecteren. Accepteren is nog wat anders. Als iemand in mij gelooft, geef ik alles. Het was leuk om weer op het veld te staan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij Botaka een goede versterking voor Charleroi?

Ja
52%
Nee
48%
(58 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws