Gent heeft eerste driepunter van 2021 te pakken na dikke zege bij OH Leuven

Gent heeft eerste driepunter van 2021 te pakken na dikke zege bij OH Leuven

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 22:32zo 24-01-2021 om 22:32

KAA Gent mag voor het eerst in 2021 drie punten bijtellen in de beurs. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck gingen met 0-3 winnen bij Oud-Heverlee Leuven. Waar het de voorbije maanden uitvoerig ontbrak aan efficiëntie, sloeg Gent nu wél toe op de uitgekiende momenten.

Gent nam het duel bij het verraderlijke OHL resoluut in handen. Na een kwartier voetballen hadden de Buffalo's zo'n 80 procent balbezit te pakken. Veel belangrijker was echter dat er ook al een 0-1-tussenstand op het scorebord aan Den Dreef flikkerde. Nadat Niklas Dorsch een wenkende kans onbenut liet, schoot Milad Mohammadi wel van dichtbij raak.

De Leuvenaars wisten niets in de pap te brokkelen, tot Mathieu Maertens vanuit een scherpe hoek de klasse van Sinan Bolat op de proef stelde. De beste kans van de eerste helft volgde toen die laatste zich verkeer. Casper De Norre slaagde er niet in om te profiteren.

Vroeg boeken toe
In het tweede bedrijf probeerde Gent het eerst nog op een ongeoorloofde manier. Osman Bukari dook in de zestien en kreeg geel voor een schwalbe. Die fopduik was voor niets nodig, want een vijftal minuten later stond het plots 0-3. Eerst trof Sven Kums zowaar met het hoofd raak, kort daarop was het de beurt aan ... Bukari. OHL lag tegen het canvas.

De thuisploeg probeerde nog met de moed der wanhoop de bakens te verzetten, maar slaagde daar eigenlijk nauwelijks in. Bolat stak dan maar een handje toe, maar na zijn foute uitworp lobde Thomas Henry net te kort. Luttele seconden later trof invaller Anderson Niangbo de paal. Toen Henry ook nog eens zijn tweede gele prent kreeg, was het over en uit. Siebe Schrijvers kopte wel nog rakelings naast.

Door de eerste zege van 2021 rukt Gent op naar de tiende plek. Het staat nu op zeven punten van het nummer vier, Standard Luik. OH Leuven blijft bovenin meedraaien en prijkt op plaats zeven, met 35 punten. Dat zijn er twee minder dan de Rouches.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws