Leye hitst troepen op in kleedkamer: Donderdag en zondag doen we het weer!

Leye hitst troepen op in kleedkamer: "Donderdag en zondag doen we het weer!"

24-01-2021 22:01
5

Standard Luik leeft plots op een Senegalese wolk. Sinds de aanstelling van Mbaye Leye pakten de Rouches twaalf op twaalf, waardoor ze weer helemaal meedoen voor de top-vier. Zondag ging ook de Waalse clash tegen Sporting Charleroi gewonnen. Leye gaf daarop een speech in de kleedkamer.

"Gefeliciteerd, jongens, gefeliciteerd! Want een match zoals deze, een derby, die speel je niet. Die win je. En jullie weten dat, afgaande op de energie die jullie vandaag hebben getoond. Dat moet zo verdergaan. Vandaag gaan we genieten, maar donderdag doen we dat opnieuw, zondag doen we dat opnieuw!", jutte Leye zijn troepen op.

Leye lijkt alvast de wonderformule gevonden te hebben in Luik. In aanloop naar de jaarwisseling zette Standard werkelijk dramatische resultaten neer, waardoor de wat lijzige Philippe Montanier moest opstappen. Met Leye aan het roer zit er alvast meer bezieling in het elftal. De komende twee duels beloven wel pittig te worden: donderdag trekt Standard naar KV Oostende, zondag volgt de kraker bij Club Brugge.