Engelse pers: Odegaard is eruit en beproeft geluk definitief in Premier League

Engelse pers: Odegaard is eruit en beproeft geluk definitief in Premier League

24-01-2021 21:15

Martin Odegaard is definitief op weg naar Arsenal. Dat melden diverse media in Engeland, waaronder The Athletic en Sky Sports. De Noor van Real Madrid wordt zondagavond in Londen verwacht.

Odegaard (22) speelde in de eerste seizoenshelft een marginale rol bij Real Madrid, dat heeft besloten om hem opnieuw te verhuren. Talloze clubs waren in de race, maar Arsenal - en niet Real Sociedad - trekt aan het langste eind. Odegaard wordt tot het einde van het seizoen gehuurd en naar verwachting maandag gepresenteerd.

De aanvallende middenvelder, die in Nederland voor sc Heerenveen en Vitesse speelde, kan meteen aansluiten bij Arsenal, omdat voor hem als 'elite sportsperson' geen quarantaineperiode wordt verplicht. Arsenal versterkte zich dit weekend ook al met doelman Mat Ryan, die op huurbasis overkwam van Brighton & Hove Albion.

Arsenal was na het vertrek van Mesut Özil naar Fenerbahce op zoek naar een spelmaker. Dominik Szoboszlai (Red Bull Salzburg, nu RB Leipzig), Emil Buendia (Norwich City) en Julian Brandt (Borussia Dortmund) waren in beeld, maar toen Odegaard op de markt kwam was de keuze snel gemaakt.