Ik ben niet teleurgesteld in mijn spelers, maar wel in het resultaat

"Ik ben niet teleurgesteld in mijn spelers, maar wel in het resultaat"

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 19:30zo 24-01-2021 om 19:30

Zulte Waregem heeft thuis geen punten gepakt tegen Beerschot. Het werd een droge 0-3. Francky Dury is wel degelijk tevreden over de prestatie van zijn elftal. 

"Ik ben niet teleurgesteld in mijn spelers, maar in het resultaat", benadrukt hij bij Sporza. "Je komt toe en je ziet het terrein, maar daar moeten we nu eenmaal door. Tot aan het eerste doelpunt waren we de betere ploeg, zonder grote kansen. Maar Beerschot speelde ook met drie grote verdedigers, twee flankspelers die heel laag stonden en drie centrale middenvelders die zeer corrigerend speelden. Dat zijn samen met de doelman negen defensieve spelers. We raakten daar niet door."

Na de 0-1 van Beerschot werd het nog lastiger. "We hebben er nog alles aan gedaan om terug te keren, ik verwijt mijn spelers niks. We hebben hard gewerkt om terug te keren in de competitie. We komen van de zeventienhde plaats en hebben weken aan een stuk hard gewerkt. Van twee thuismatchen tegen OHL en Beerschot hoop je er toch één te winnen, maar we verliezen twee keer."

Dury heeft dus nog veel werk. "We moeten niet opnieuw beginnen, maar dit geeft ons een bitter gevoel. We moeten weer punten pakken, want ik denk dat we nog een paar overwinningen nodig hebben om definitief zeker te zijn van het behoud."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws