Raman en co gaan helemaal kopje onder tegen leider Bayern München

24-01-2021 17:28 Laatste update: 17:30
1

Bundesliga-hekkensluiter Schalke 04 is tegen koploper Bayern München kopje onder gegaan. Zonder aanwinst Klaas-Jan Huntelaar ging de club met 0-4 onderuit. De achterstand op nummer vijftien Arminia Bielefeld is tien punten.

Schalke krijgt tegenslag na tegenslag te verwerken. Woensdag ging de ploeg in extremis onderuit tegen collega-degradatiekandidaat 1. FC Köln. Ook toen moest Huntelaar vanaf de zijlijn toekijken. Hij kan vanwege een kuitblessure nog altijd niet in actie komen voor Schalke en ontbrak ook tegen Bayern in de wedstrijdselectie. Daardoor kwam het opnieuw aan op jongeling Matthew Hoppe.

Na ruim een half uur spelen opende Thomas Müller de score voor Bayern. En kort na rust maakte Robert Lewandowski er 0-2 van. Hij leek de wedstrijd daarmee te beslissen. De eindstand werd in de slotfase bepaald door Müller (88e minuut) en David Alaba (90e minuut). Overigens was het ook voor doelman Manuel Neuer een leuke middag: hij hield namelijk voor de 197e keer de nul in de Bundesliga.

Schalke krijgt volgende week zaterdag tegen Werder Bremen de kans om de rug te rechten. FSV Mainz staat slechts drie punten voor, maar nummer zestien Köln heeft acht punten meer. De onderste twee degraderen, de nummer zestien speelt nacompetitie.