Westerlo klopt Seraing in absolute slotfase en pakt tweede plaats

24-01-2021 18:00 Laatste update: 18:03
1

Westerlo heeft in een spectaculaire wedstrijd Seraing verslagen met 4-3. Westerlo neemt zo de tweede plaats over van de Luikenaars.

Westerlo werd in de openingsfase weggedrukt door de bezoekers. Die werden ook beloond voor hun moeite. Na negentien minuten kon Jalloh vrij koppen en die liet doelman Özer kansloos: de 0-1 was zeker niet onverdiend.

Westerlo ging daarna een pak beter spelen en kwam ook aan kansen. Dierckx kon Dietsch niet verslaan, maar amper twee minuten later scoorde debutant Plumain wél. Westerlo leek klaar voor een voorsprong, maar net voor de rust werkte Perdichizzi de bal ongelukkig in eigen doel. Een gevleide voorsprong voor Seraing bij de rust.

Erop en erover
Westerlo moest in de tweede helft nog stevig aan de bak komen en liet dat ook meteen zien. Snel na de pauze maakte Dierckx al de 2-2. Amper zes minuten later door Vetokele goed op bij een flankvoorzet en maakte hij zelfs 3-2. Seraing-speler Kilota was even voordien al van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

Cicek leek op het uur nog de 4-2 te maken, maar die werd afgekeurd voor buitenspel. Zuur voor Westerlo, vooral omdat Seraing met tien spelers nog langszij kwam. Maydana was de boosdoener voor Westerlo. Een gelijkspel leek in de maak, tot Cicek in minuut 92 toch nog de winnende treffer maakte.

Union zo goed als weg
Leider Union won zaterdag al van Deinze en staat nu al elf punten los. De Brusselaars lijken nu een zekerheid te zijn voor de titel.