Beerschot haalt opgelucht adem na ruime zege op Zulte Waregem

Beerschot haalt opgelucht adem na ruime zege op Zulte Waregem

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 17:45zo 24-01-2021 om 17:45

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 17:50zo 24-01-2021 om 17:50

Beerschot heeft eindelijk nog een keer gewonnen. Tegen Zulte Waregem werd het 0-3. Coach Will Still heeft zo zijn eerste zege als coach van Beerschot op zak. 

Beerschot kreeg na amper drie minuten een grote kans, maar Dom raakte de lat. Daarna nam Zulte Waregem het balbezit over, maar Beerschot bleef de gevaarlijkste ploeg. Coulibaly besloot net naast, terwijl Holzhauser en Sanusi niet voorbij doelman Bostyn raakten. 0-0 was de ruststand.

Ook na de pauze probeerde Zulte Waregem geduldig te bouwen, zonder veel resultaat. Beerschot was een stuk efficiënter: op een vrijschop kon verdediger Van den Bergh de 0-1 binnenkoppen. 

Dom maakt het af
Met de inbreng van Colassin en Vossen kwam er meer leven in de brouwerij bij Zulte Waregem. Colassin kreeg een mooie kans, maar botste op Vanhamel. Zulte maakte zich klaar voor een slotoffensief, maar zo ver kwam het niet meer.

Beerschot maakte het aan de andere kant koud af. Dom kopte na een corner de 0-2 binnen. Gek genoeg is nog maar de eerste hoekschopgoal van het seizoen voor Beerschot. Zulte Waregem bleef zoeken naar een goaltje, maar bleek te onmondig voorin. Meer nog: Prychynenko scoorde nog de 0-3 op penalty.

Opluchting voor Beerschot
Na een 2 op 24 kon Beerschot deze zege gebruiken. Het staat nu op een negende plaats. Zulte Waregem staat tiende en heeft acht punten voorsprong op Cercle Brugge, de voorlaatste in het klassement. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws