VP-Rapport van Club Brugge: Mechele wordt man van de match, Vanaken onder niveau

VP-Rapport van Club Brugge: Mechele wordt man van de match, Vanaken onder niveau

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 15:54zo 24-01-2021 om 15:54

Zondagmiddag nam Club Brugge de maat van KRC Genk. In dit VP-Rapport beoordelen we de individuele wedstrijd van de spelers van Club Brugge. Vanaken presteerde ondermaats. Verdedigers Mata en Mechele kroonden zich dan weer als matchwinnaars.

Simon Mignolet - 6
Niet zo opvallend. Speelde met vuur toen hij Genk-spelers probeerde te dribbelen. Moest zo goed als geen redding verrichten. Kon niets doen aan de tegendoelpunten, voetbalde wel goed mee.

Clinton Mata - 8
Dolde de eerste twintig minuten met Arteaga. Nam zoals gewoonlijk de rechterflank prinselijk voor zijn rekening. Zowel aanvallend als verdedigend sterk, liet zich wel ringeloren bij de 1-1 van Genk. Knappe assist aan Vormer. Sterkhouder van deze ploeg.

Stefano Denswil - 6
Werd op de linkerflank gedropt tegen Bongonda en Preciado. Toonde zich een stabiele verdediger, maar moest vaak achter Preciado hollen. Liet veel ruimte voor aanvallen aan zijn kant, maar kon de schade beperken.

Brandon Mechele - 8
Man van de wedstrijd door zijn knap doelpunt. Liet zich weinig in verlegenheid brengen. Fungeerde als libero achter Kossounou. Verdeelde en heerste van achteruit. Coachte zijn ploeg naar de overwinning.

Odilon Kossounou - 7
Waakhond van Onuachu. Voerde zijn taak uitstekend uit. Neutraliseerde de topschutter vaak, en voetbalde samen met Mechele KRC Genk uit verband. Ging te fel door op Onuachu bij de 1-2. Toch een sterke wedstrijd.

Ruud Vormer - 7
Bracht met zijn doelpunt Club Brugge terug in de wedstrijd. Speelde een sterke wedstrijd door goed van kant te wisselen. Was steeds de juiste man op de juiste plaats. Hield veel aanvallen van KRC Genk tegen.

Mats Rits - 6
Degelijke wedstrijd, maar toonde zich vaak onzichtbaar. Een bijter die goed druk zette. In balbezit minder aanwezig, maar voldoende om zich te mengen in de aanvallen.

Noa Lang - 8
Uitstekende wedstrijd van Lang. Zoals gewoonlijk uitstekend aan de bal. Lichtvoetige dribbels en razend snel aan de buitenkant. Assist op Dost en op Mechele waren van levensbelang.

Hans Vanaken - 6
Mocht na 3 wedstrijden van schorsing weer paraderen op het veld. Was nog niet de Vanaken van weleer, maar viel helemaal niet uit de toon. Kopte een vrije kans in de handen van Vukovic. Werd gewisseld door Balanta.

Bas Dost - 7
4 doelpunten in 4 wedstrijden. Dat kan tellen. Fysiek sterke speler die de verdediging van KRC Genk bezighoudt. Altijd een aanspeelmogelijkheid. Verdween de tweede helft een beetje uit beeld toen de voorzetten verdwenen. De man die Club Brugge de titel kan bezorgen.

Charles De Ketelaere - 7
Nam de linkerflank voor zijn rekening. Stond tegen een goede Preciado. De Ketelaere kon hem op snelheid niet voorbij. Leverde wel goede voorzetten af en toonde zich altijd een speler om in het oog te houden. Degelijke wedstrijd.

Éder Balanta (vanaf 63ste minuut) - 7
Verving Vanaken en zorgde zo voor stabiliteit op het middenveld. Vanaf zijn wissel kon KRC Genk geen kansen meer creëren. 

Geen beoordeling: Ricca, Badji en Okereke

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws