KRC Genk toont kwaliteiten, maar Club Brugge trekt aan langste eind in topper

24-01-2021 15:20 Laatste update: 15:25
180

Club Brugge heeft KRC Genk verslagen met 3-2. In een boeiende wedstrijd kwamen de Limburgers 1-2 voor. Blauw-zwart zette die achterstand recht in de tweede helft.

Club Brugge nam KRC Genk onmiddellijk bij het nekvel. De middellijn bleek een al snel de recuperatielijn te worden voor Club Brugge. Nog voor de tiende minuut kon Lang langs de lijn gaan, hij bereikte Dost. 1-0. Ook nadien kwam KRC Genk er niet uit. Vukovic hield Lang van de 2-0.

Iets na de twintigste minuut kon Genk er een eerste keer uitkomen. Arteaga zette goed voor, Ito tikte achter het steunbeen binnen. 1-1. Vanaf toen ging de wedstrijd op en af. Achterin bleef het bibberen voor de Genk-defensie, maar vooraan waren ze ijzig efficiënt. Toma kon zomaar aannemen in de zestien en rondde goed af. 1-2.

Kort voor de rust kon Club nog wat dreigen, maar telkens stak er een Genk-been in de weg. Onuachu had nog de unieke mogelijkheid op de 1-3. Hij tikte een voorzet van dichtbij over doel.

Club Brugge begon de tweede helft goed, maar niet zo goed als in de eerste helft. Genk kon redelijk makkelijk stand houden en kon goed voetbal brengen. Ook Club Brugge had de mogelijkheden. Vanaken kopte vrij in de handen van Vukovic.

Iets na het uur was het welletjes. Mata haalde de achterlijn en bereikte Vormer. Die trapte de 2-2 binnen. Tien minuten later kwam Mechele vrij in de zestien. Hij knalde onder Vukovic de 3-3 tegen de touwen. KRC Genk kon nooit meer echt dreigen. Club Brugge speelde de wedstrijd uit. Ze laten Genk achter op 12 punten.