Beerschot op de sukkel: Zou zonde zijn om naar beneden te kijken

Beerschot op de sukkel: "Zou zonde zijn om naar beneden te kijken"

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 13:15zo 24-01-2021 om 13:15

Beerschot zit in een dipje. In de laatste acht wedstrijden haalde de promovendus amper 2 op 24. Joren Dom wil het tij keren tegen Zulte Waregem. 

"Die cijfers moeten we zo snel mogelijk uit ons hoofd zetten", benadrukt Dom bij Gazet Van Antwerpen. "Er zijn drie mogelijkheden. Ofwel spelen we zo verder, maar dan zit er iets fundamenteel fout of hebben we onvoldoende kwaliteit. Dat is allebei niet het geval. Tweede optie: we boeken geleidelijk aan betere resultaten. Ofwel komt er een keerpunt in een wedstrijd en is de trein opnieuw vertrokken. Dat het gaat beteren, daar ben ik zeker van."

Beerschot heeft nu vooeal een zege nodig. "Desnoods is het onverdiend en met slecht voetbal. Die zege is gewoon belangrijk voor het vertrouwen. Er is deze week ook veel gepraat met de spelers en de coach, maar in die gesprekken voelde ik geen onderliggende frustraties."

Beerschot kijkt echter nog niet naar beneden. "Neen, dat niet. Begin je aan het seizoen met 2 op 24, dan is er zeker paniek, maar het is nog niet zo dat we nu opgelucht zijn als Beveren of Cercle niet wint. Laten we het positief bekijken: het verschil met de ploegen boven ons is niet zo groot. Misschien draaien we daar over een paar weken weer mee. Het zou zonde zijn als we straks nog met angst naar beneden moeten kijken.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws