Uitblinker Hazard helpt Real Madrid met goal en assist aan knappe zege

23-01-2021 22:52
8

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft weer even opgelucht adem kunnen halen. De Koninklijke zag de Spaanse Supercopa aan zijn neus voorbijgaan én werd op blamerende wijze uit de Copa del Rey geknikkerd: de regerend landskampioen rechtte tegen Deportivo Alavés echter de rug weer, mede dankzij een sterke Eden Hazard.

Real Madrid had eind november nog thuis van de degradatiekandidaat verloren, maar liet het ditmaal niet zover komen. Bij rust stond het 0-3 in Estadio Mendizorroza: Casemiro kopte bekeken raak uit een hoekschop en Karim Benzema schoot de bal op slag van rust beheerst in de bovenhoek. De assist bij de 0-2 van Benzema kwam op naam van Eden Hazard, die in de blessuretijd zelf de 0-3 op zijn naam schreef.

Joselu – in de 'heenwedstrijd' al de kwelgeest van Real Madrid – maakte het na een uur spelen weer een beetje spannend, maar de ploeg van Zidane raakte niet meer in paniek. Twintig minuten voor tijd viel de wedstrijd definitief in het slot. Benzema liet zich uitzakken naar links, werd gevonden door Luka Modric, trok naar binnen en maakte zijn tweede van de avond: 1-4.

Real Madrid is hierdoor – na de zeperds tegen Athletic Bilbao en Alcoyano – weer wat dichterbij rivaal Atlético Madrid gekropen. Het verschil tussen de nummers één en twee van Spanje bedraagt vier punten, maar Atlético heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Los Rojiblancos spelen zondag tegen Valencia.