KV Oostende overtuigt tegen Antwerp en wint na laat doelpunt van Kvasina

23-01-2021 22:34
40

Royal Antwerp FC is dan nog niet de (tijdelijk) nummer twee in de stand geworden. Bij winst kon The Great Old over KRC Genk springen, maar tegen KV Oostende liet het die kans liggen. Het ging in het slot nog met 1-2 onderuit tegen de West-Vlamingen.

In de wintersneeuw op de Bosuil zorgden KV Oostende en Antwerp voor een swingend begin met heel wat leuk voetbal. Ook Didier Lamkel Zé, die zich wel voor de volle honderd procent leek te geven op het veld.

Antwerp was uiteindelijk de gevaarlijkste ploeg en werd daar op het kwartier ook voor beloond. Zoals wel vaker dit seizoen was het Pieter Gerkens die in de zestien opdook en de bal voorbij Castro plaatste.

We kregen daarop een potig duel, met stevige fouten aan beide kanten en ook flink wat gele kaarten. KV Oostende vocht zich ook terug in de wedstrijd en kon tien minuten voor rust ook de verdiende gelijkmaker scoren. Fashion Sakala werkte een voorzet knap af.

In de tweede helft ging het spel goed op en af, maar waren de beste kansen wel voor KV Oostende. Een goed keepende Alireza Beiranvand hield de West-Vlamingen echter van dat tweede doelpunt.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam KVO de partij ook meer in handen. Onder andere Hjulsager en Gueye kregen gouden mogelijkheden op dat tweede doelpunt. De bal wilde er echter niet in. Antwerp kreeg de bal amper nog voorin en Lamkel Zé werd in de tweede helft zo goed als nooit bereikt.

De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar na de vele kansen slaagde KVO er dan toch in om een poging af te werken. Marco Kvasina scoorde zes minuten voor tijd de verdiende 1-2. Een flinke domper voor Antwerp, dat er niet meer in slaagde om tegen te prikken en uiteindelijk verloor.