Lukebakio wordt uit de ploeg gezet door Labbadia: Voert zijn taken niet uit

Lukebakio wordt uit de ploeg gezet door Labbadia: "Voert zijn taken niet uit"

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 22:00za 23-01-2021 om 22:00

Hertha BSC heeft zaterdag geen beroep gedaan op de Rode Duivels. Dedryck Boyata was er tegen Werder Bremen niet bij door een blessure, terwijl Dodi Lukebakio werd gepasseerd. De aanvaller ligt duidelijk niet in de bovenste schuif van coach Bruno Labbadia.

Tegenover Sky was de coach van Hertha ook bijzonder streng voor onze landgenoot. "Ik heb dit seizoen veel dingen gezien van hem die ik niet wil zien", aldus Labbadia. "Hij voert niet altijd de taken uit die hem werden opgelegd", zegt de trainer.

"Hij benut zijn potentieel onvoldoende. Ik was totaal niet tevreden met zijn prestatie tegen Keulen (0-0, afgelopen zaterdag), noch met zijn prestatie tegen Hoffenheim (nederlaag 0-3, afgelopen dinsdag)", spaart Labbadia de kritiek niet.

De coach doet dan ook geen beroep meer op Lukabakio. "Iedereen heeft het recht om fouten te maken, maar we moeten ervan kunnen leren. Als coach hoef je niet bang te zijn om beslissingen te nemen om een ​​speler wakker te maken", besloot hij.

De beslissing om Lukebakio niet te gebruiken is alvast niet al te best afgelopen. Hertha Berlijn verloor uiteindelijk met 1-4 van Werder Bremen. De 23-jarige Lukebakio heeft na achttien partijen voor Hertha dit seizoen vijf keer gescoord en was ook goed voor drie assists.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws