Moeskroen pakt drie belangrijke punten en dient Maes en STVV klap uit

23-01-2021 20:20
3

De opmars van STVV onder Peter Maes heeft een deuk gekregen. Tegen rechtstreekse concurrent Royal Excel Moeskroen liep het fout af. De Truienaren verloren in eigen huis met 0-2.

STVV begon met veel vertrouwen aan de partij na een goede periode onder Peter Maes. Tegen Royal Excel Moeskroen had het echter bijzonder moeilijk. De Truienaren hadden wel het meeste balbezit, maar waren amper dreigend in het strafschopgebied van de bezoekers.

Moeskroen speculeerde dan weer op de counter en had ook amper kansen nodig om te scoren. In minuut 33 was het ook raak voor de Henegouwenaren en kon Alessandro Ciranni voor de voorsprong van Moeskroen zorgen. Daar bleef het ook bij.

STVV moest dan wel scoren, het was toch Moeskroen dat in de tweede helft voor het meeste dreiging zorgde. Onder andere via Da Costa kreeg het een goede kans, al wist Schmidt redding te brengen.

In het slot kregen Ilombe Mboyo en Brüls ook nog een uitstekende poging op een doelpunt, maar zij slaagden er niet in om te scoren. Dat doelpunt viel er wel aan de overzijde, waar Mohamed de netten nog deed trillen vanop de stip. Moeskroen wist uiteindelijk de nul te houden en pakte daarmee drie belangrijke punten.