Cercle Brugge springt weer over Waasland-Beveren na belangrijke zege

23-01-2021 20:26
29

Cercle Brugge heeft zaterdag een uitstekende zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij KV Kortrijk is het erin geslaagd om met 1-2 te winnen.

Na het puntengewin van Waasland-Beveren was de opdracht voor Cercle Brugge duidelijk. Het moest dringend nog eens punten pakken om de degradatie te vermijden. Het leek ook in die opdracht te gaan slagen, want de Bruggelingen kwamen na 23 minuten voetballen via Ike Ugbo op voorsprong.

Even later verdubbelde Strahinja Pavlovic, de man van meer dan tien miljoen euro die door AS Monaco wordt uitgeleend aan de Vereniging, de score nog. We kregen uiteindelijk nog een evenwichtige partij op een moeilijk bespeelbaar veld, met ook KV Kortrijk dat kansen kreeg.

Uit die kansen puurde het uiteindelijk ook een doelpunt. Net voor rust prikte Makarenko nog tegen en zorgde hij voor de aansluitingstreffer van KV Kortrijk.

KV Kortrijk probeerde Cercle Brugge na de pauze meteen bij de keel te grijpen en kreeg ook enkele kansen. Doelpunten puurde het daar echter niet uit. Cercle Brugge kreeg daarop wat meer greep op de partij en wist zelfs te scoren. Dat werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

De thuisploeg probeerde wel tegen te prikken, maar een lege tank en Cercle Brugge dat veel tijd probeerde te rekken, zorgden er uiteindelijk voor dat het 1-2 bleef. Door de winst springt Cercle Brugge weer over Waasland-Beveren en is het niet langer de rode lantaarn in onze competitie.