Titelstrijd tussen Saelemaekers en Lukaku nog spannender na vernedering AC Milan

Titelstrijd tussen Saelemaekers en Lukaku nog spannender na vernedering AC Milan

23-01-2021 19:57
1

Koploper AC Milan en achtervolger Internazionale hebben de titelrace in de Serie A zaterdag ongewild een stuk spannender gemaakt. De Rossoneri moesten tegen Atalanta Bergamo hun tweede nederlaag van het seizoen slikken, maar Internazionale kon nauwelijks profiteren.

AC Milan-Atalanta Bergamo 0-3
La Dea begon als nummer zes aan de confrontatie met de koploper, maar was vrijwel negentig minuten lang de betere partij, onder aanvoering van Josip Ilicic. AC Milan, dat zonder Alexis Saelemaekers speelde, werd nauwelijks gevaarlijk en keek na 53 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Cristian Romero kopte de openingstreffer achter Gianluigi Donnarumma en Ilicic benutte een zelf uit het vuur gesleepte penalty. AC Milan gooide nieuwkomer Mario Mandzukic in de strijd, maar werd zelfs op een derde tegentreffer getrakteerd: Duván Zapata maakte de afgang voor de lijstaanvoerder compleet.

Udinese-Internazionale 0-0
De schade op de ranglijst viel echter mee. Internazionale, met Romelu Luaku in de basis, had in punten gelijk kunnen komen met de eeuwige rivaal, maar knoeide zelf ook. Ondanks een veldoverwicht in de uitwedstrijd tegen Udinese werd er niet van de nummer vijftien gewonnen. De ploeg van Antonio Conte staat – op de helft van het Serie A-seizoen – twee punten achter AC Milan. Nummer drie AS Roma won eerder op de zaterdag en staat op zes punten van AC Milan. Nummer vier Atalana is op zeven punten van de Rossoneri gekomen, achtervolgers Juventus en Napoli spelen zondag nog.