Is huurdeal Zulj een schot in de roos? Fans willen hem nu al overkopen

Is huurdeal Zulj een schot in de roos? "Fans willen hem nu al overkopen"

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 18:20za 23-01-2021 om 18:20

Laatste update: zaterdag 23 januari 2021 om 23:30za 23-01-2021 om 23:30

Peter Zulj speelt sinds kort op uitleenbasis voor het Turkse Göztepe. De Oostenrijkse middenvelder heeft er zijn start niet gemist met drie doelpunten in twee wedstrijden. VoetbalPrimeur.be legt de wittebroodsweken van de Anderlechthuurling onder een vergrootglas.

Twee doelpunten op zijn debuut en één doelpuntje in zijn tweede wedstrijd voor Göztepe, Zulj doet wat bij Anderlecht nooit lukte: Scoren. "Zulj had meteen een grote impact met die twee doelpunten, zeker omdat Göztepe al een tijdje niet meer had gewonnen. Het mag echter ook gezegd worden dat die goals grotendeels op naam stonden van zijn ploeggenoten die het voorbereidende werk deden. Moeilijk of uitermate knap waren die goals namelijk niet", vertelt journalist Kaan Bayazit in een exclusief gesprek.

"Om meteen te gaan zeggen dat hij de grote man is, is dan ook een brug te ver. Met die doelpunten heeft hij wel een vliegende start genomen natuurlijk", vervolgt Bayazit. Die vliegende start doet zijn reputatie bij de fans natuurlijk wel alleen maar goed. "Er zijn geen fans in het stadion dus je moet je baseren op sociale media, daar zijn de reacties erg positief. Zo wordt er bijvoorbeeld al geopperd om Zulj definitief vast te leggen voordat hij te duur wordt", aldus de journalist.

De aandacht voor Zulj onder de Göztepe-supporters is groot, de algemene media zwijgt voorlopig echter over de prestaties van de Oostenrijker. "In Turkije wordt er vooral gekeken naar de topclubs, veel valt er voorlopig dus niet te lezen over de prestaties van Zulj. Een brace bij je debuut is niet genoeg om meteen de schijnwerpers op jezelf te werpen, of het zou tegen een topploeg moeten gebeuren."

Desondanks is het wel opvallend dat de Oostenrijker meteen indruk weet te maken bij zijn nieuwe club, bij Anderlecht was het supportersgeduld al een hele tijd op. "Spelen voor een topclub zoals Anderlecht is anders dan spelen voor een middenmoter, ik denk dat dat het verschil in prestaties verklaart. Zou hij bijvoorbeeld ook niet beter hebben gespeeld bij pakweg Zulte Waregem? Allicht was Anderlecht nog net een stapje te ver voor hem. Daarnaast is vertrouwen natuurlijk ook erg belangrijk voor een voetballer. Dat vertrouwen heeft hij nu zeker en vast in Turkije", aldus Bayazit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Zulj nog een toekomst bij Anderlecht?

Ja
16%
Nee
84%
(263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws