Titelhouder Arsenal uitgeschakeld: own goal breekt Gunners op tegen Southampton

23-01-2021 15:57

Bekerhouder Arsenal is zaterdag uitgeschakeld in de vierde ronde van de FA Cup. Een eigen doelpunt van Gabriel Magalhães brak The Gunners op tegen Southampton: 1-0.

Arsenal kreeg sinds 26 december in alle competities geen goal meer tegen, maar op St. Mary's ging het al na 24 minuten mis. Gabriel gleed een voorzet van Southampton-speler Kyle Walker-Peters ongelukkig achter zijn eigen doelman Bernd Leno. De thuisploeg koesterde daarna de voorsprong en kwam nauwelijks in de problemen. Ook in de tweede helft bleven The Saints eigenlijk vrij eenvoudig overeind. Dat veranderde pas in de slotfase, toen Eddie Nketiah nog twee kansen kreeg.

Het bleef desondanks bij 1-0, waardoor de ploeg van manager Mikel Arteta al is uitgeschakeld. Dat is een flinke domper voor Arsenal, dat vier van de laatste zeven edities van de FA Cup wist te winnen. Wel lonkt er al snel revanche: dinsdag treffen beide teams elkaar weer, dan in competitieverband.