Saief blikt terug naar periode Anderlecht: “Dat was een enorme ontgoocheling”

Saief blikt terug naar periode Anderlecht: “Dat was een enorme ontgoocheling”

23-01-2021 15:45
4

Kenny Saief speelt momenteel bij Lechia Gdansk in Polen. In België speelde de rechtsachter voor KAA Gent en RSC Anderlecht. Tegenover Het Nieuwsblad spreekt Saief onder meer over zijn periode bij paars-wit.

“Als je terugkijkt op mijn periode in Anderlecht, was het zeker niet alleen maar kommer en kwel”, begint Saief. “Zo verloren we de titel pas in de slotfase van de competitie. Persoonlijk mocht ik wel tevreden zijn met het niveau dat ik toen haalde.”

“Helaas startte ik het nieuwe seizoen met een blessure en ik herviel ook weer snel. En dan werd ook Hein Vanhaezebrouck nog eens ontslagen, dat was een enorme ontgoocheling voor mij. We werkten lang samen en plots veranderde alles rondom mij.”

Vanhaezebrouck was zeer belangrijk voor Saief. “Hij maakte van mij een betere voetballer. Hij steunde me ook altijd, zowel in goede als mindere periodes. Hij had dan ook een groot aandeel in mijn carrière. We hadden een connectie die ik nooit meer ervaren heb met een andere coach.”

“Maar dat is logisch: Hein was er in de beginfase van mijn loopbaan. Ik leerde ontzettend veel van hem. Hij streefde ook altijd naar perfectie en daardoor was hij ook verantwoordelijk voor die mooie campagnes”, aldus Saief.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie