'Spanning tussen Real en Inter: problemen rond zomerse transfer van Hakimi'

'Spanning tussen Real en Inter: problemen rond zomerse transfer van Hakimi'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 14:12za 23-01-2021 om 14:12

Real Madrid en Internazionale hebben het met elkaar aan de stok gekregen. Aanleiding is de transfer van Achraf Hakimi, die voorafgaand aan dit seizoen naar Inter ging en daar voor vijf jaar tekende.

De eerste betaling van tien miljoen euro die Inter had moeten doen voor die transfer heeft echter niet plaatsgevonden. De Italianen lieten afgelopen weekend aan Corriere dello Sport weten dat ze uitstel hadden gekregen tot 30 maart, maar nu bezweert Real dat er in die afspraak een aantal garanties zijn opgenomen die Inter nu niet nakomt.

De Nerazzurri ontkennen het bestaan van deze garanties en vinden dat ze correct hebben gehandeld. Zij zouden de betalingsproblemen tijdig hebben gemeld en een geldig bewijs hebben voor uitstel van betaling. Real is het daar faliekant mee oneens en dreigt nu zelfs om de Spaans-Marokkaanse rechtsback terug te halen. Het is nog onduidelijk of de UEFA zich ermee zal moeten bemoeien, maar voorlopig lijken beide clubs er niet uit te komen.

Hakimi is dit seizoen een belangrijke pion in het Inter-elftal van trainer Antonio Conte. Hij speelde achttien competitiewedstrijden en scoorde daarin als verdediger zes keer. Ook gaf hij vier assists.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws