DC United polste eerst Brys, dan pas Losada: OHL is mooi project voor mij

DC United polste eerst Brys, dan pas Losada: "OHL is mooi project voor mij"

23-01-2021 12:00
2

Hernan Losada verliet K. Beerschot V.A. halverwege het seizoen voor het Amerikaanse DC United, naar eigen zeggen 'een droom voor elke trainer'. In eerste instantie had de club uit de MLS echter een lijntje uitgegooid naar ... Marc Brys.

De huidige trainer van Oud-Heverlee Leuven kreeg dus evenzeer telefoon van over de plas. De Antwerpenaar luisterde beleefd naar de aanbieding, maar bedankte uiteindelijk vriendelijk. Daarop veranderde DC United het geweer van schouders, richting Losada. Die laatste zwichtte begin deze maand wél voor de aantrekkingskracht van de Verenigde Staten.

Brys legt uit waarom hij in ons land besloot te blijven. "OH Leuven is voor mij een mooi project. Ik zag geen reden om dat af te breken. Waarmee ik niet de beslissing van Losada wil beoordelen. Die stap kan voor hem wel werken", toont de ervaren oefenmeester zich collegiaal bij Het Laatste Nieuws. Intussen is Will Still aangeduid als de opvolger voor Losada, met zijn 28 lentes meteen de jongste hoofdcoach van Europa.