'STVV'er Mmaee, weggezakt onder Maes, wekt interesse uit Frankrijk en Rusland'

'STVV'er Mmaee, weggezakt onder Maes, wekt interesse uit Frankrijk en Rusland'

23-01-2021 11:32
1

Samy Mmaee zou de deur op Stayen wel eens achter zich dicht kunnen trekken. In het begin van het huidige seizoen was de centrale verdediger nog een vaste waarde bij Sint-Truiden, maar sinds de komst van Peter Maes is die status afgebrokkeld. Twee buitenlandse clubs springen maar wat graag in de dans.

Volgens Footmercato kan Mmaee rekenen op interesse van Rubin Kazan en een niet nader genoemde club uit de Ligue 1. Zij hopen hem te overtuigen met het oog op meer speelminuten. Die kan Mmaee best gebruiken, want als viervoudig international moet hij vechten voor zijn stekje bij Marokko. Het grote doel is de Africa Cup van januari en februari 2022. Mmaee is overigens geboren in ons land, in Halle.

Sinds medio 2018 staat hij op de loonlijst bij Sint-Truiden, na een opleiding bij Standard Luik. De laatste weken komt hij echter amper in het stuk voor bij de Kanaries. Eind oktober viel Mmaee even uit met een blessure. In tussentijd verdrong Maes voorganger Kevin Muscat aan het roer bij STVV. Onder de nieuwe trainer krijgen oude rotten als Jorge Teixeira en Pol Garcia weer meer vertrouwen.

Overigens is het maar zeer de vraag of de directie van STVV Mmaee wel wil laten gaan. CEO Takayuki Tateishi beschouwt hem namelijk als één van de beste mandekker uit onze competitie, beweert Footmercato.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie