OFFICIEEL: Avontuur van Botaka bij Gent is al voorbij, Charleroi profiteert

OFFICIEEL: Avontuur van Botaka bij Gent is al voorbij, Charleroi profiteert

23-01-2021 11:17 Laatste update: 11:22
10

Jordan Botaka is niet langer een Buffalo, maar een Carolo. De rechterflankverdediger streek nochtans pas afgelopen zomer neer bij KAA Gent. Het verhaal draaide op een sisser uit. Zijn sportieve toekomst ligt nu bij Sporting Charleroi.

Via de officiële kanalen laat het huidige nummer zeven uit de Jupiler Pro League weten dat Botaka een huurovereenkomst heeft ondertekend voor zes maanden. Charleroi wist daar ook een aankoopoptie aan toe te voegen. Eerder kwam de Nederlander, die echter interlands afwerkt voor Congo, al uit voor Club Brugge - al maakte hij daar nooit zijn debuut - en Sint-Truiden. Bij die laatste club schopte hij het tot aanvoerder, alvorens voor Gent te kiezen.

Bij de Buffalo's maakte Botaka deel uit van de vele zomertransfers die een titeloffensief moesten inluiden. Dat draaide echter helemaal anders uit ... Ook de vleugelspeler kwam in vijftien wedstrijden nauwelijks uit de verf. Over interesse vanuit het Zwarte Land was niet meteen iets bekend, maar dat Botaka uit Gent vertrekt, komt dan weer niet als een verrassing.

Charleroi kon wel nog iets gebruiken op de positie van rechtsachter. Aan het begin van het seizoen zette de club in op een heropleving van Jon Flanagan, maar de ex-Liverpool-speler verdween inmiddels alweer geruisloos.