Het zou wel mooi zijn om die wedstrijden te spelen voor het allerhoogste

"Het zou wel mooi zijn om die wedstrijden te spelen voor het allerhoogste"

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 10:42za 23-01-2021 om 10:42

Thibault Vlietinck is momenteel actief bij Oud-Heverlee Leuven. Leuven huurt de flankspeler van Club Brugge tot het einde van het seizoen, de Leuvense club beschikt ook over een aankoopoptie. Vlietinck kende een moeilijke start maar knokte zich in de ploeg en bewees dat hij een meerwaarde is voor de troepen van Marc Brys.

Thibault Vlietinck kwam voor Club Brugge 28 keer in actie waarvan 5 keer in de Champions League, maar echt doorbreken bij Blauw-Zwart lukte nog niet. Daarom trok hij p uitleenbasis naar het ambitieuze Oud-Heverlee Leuven. In de eerste maanden van de competitie kreeg Vlietinck te maken met een blessure die hem zijn plaats in de basis koste. "Het was niet makkelijk, mede door die hielproblemen", blikt hij terug. "Ik zat met een syndroom dat maar bleef terugkeren. Goed voor het vertrouwen is zoiets niet. Zo zie je nog maar eens hoe belangrijk het mentale is. Als het in het kopke niet goed zit, kan je niet presteren. Gelukkig bleef ik de steun van de coach genieten", liet de jonge vleugelspeler weten aan Het Nieuwsblad.

De flankaanvaller knokte zich terug in de basis en met enkele goede rushes op zijn rechterflank werd hij belangrijk bij Oud-Heverlee Leuven. "Het zit inderdaad goed momenteel", bevestigt Vlietinck aan Het Nieuwsblad. "Ik heb geen pijntjes, voel me mentaal en fysiek fit en in vorm. Nu is het aan mij om dit niveau aan te houden, of liever nog: beter te doen, want ik weet dat ik nog meer in me heb."

De vaste positie van Vlietinck is nog niet helemaal duidelijk, maar de jonge Belg klaagt daar niet over. "Ik speel waar de coach mij zet. Ook nu als rechtsachter heb ik gelukkig de vrijheid om aanvallend mijn ding te doen, en dat is belangrijk, want daar ligt net mijn sterkte. Tegen Moeskroen was ik nog een soort linksvoor. Het is allemaal een beetje afhankelijk van het systeem dat we hanteren, maar ik weet van mezelf dat ik meerdere posities aankan", liet Vlietinck weten.

Zondag staat de topper tegen KAA Gent op de planning. Als Leuven wint doet het een goede zaak met het oog op Play Off 1.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws