Van der Bruggen mag niet spelen tegen ex-ploeg Kortrijk: Het is een risico

Van der Bruggen mag niet spelen tegen ex-ploeg Kortrijk: "Het is een risico"

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 10:23za 23-01-2021 om 10:23

Het is vijf voor twaalf bij Cercle Brugge, dat op de laatste plaats in het klassement staat met twee punten achterstand op Waasland-Beveren en Moeskroen. De vereniging haalde versterkingen, één van die jongens is Hannes Van der Bruggen. Cercle Brugge neemt het dit weekend op tegen de ex-club van Van der Bruggen, KV Kortrijk. De middenvelder mag niet spelen tegen zijn ex-ploeg, hij legt zijn keuze voor Cercle uit aan Het Nieuwsblad.

Hannes Van der Bruggen was begin dit seizoen nog kapitein bij KV Kortrijk maar tijdens het seizoen verloor de middenvelder zijn vaste basisplaats. Hij was einde contract op het einde van het seizoen en koos dus voor een avontuur bij Cercle Brugge. "Ik besef dat ik een risico neem, maar ik zie hier mogelijkheden", liet Van der Bruggen optekenen.

Cercle Brugge bevindt zich in de onderste regionen van het klassement, dus wordt het nog een lastige strijd voor het behoud. Van der Bruggen voelt evenwel nog genoeg leven en enthousiasme binnenin de club om verder te doen. "Toch heb ik niet het gevoel dat ze hier in zak en as zitten. Natuurlijk heerst er geen feeststemming, maar je merkt aan alles en iedereen dat ze dit snel willen en kunnen omkeren. Ik zag de laatste drie matchen en vond het voetbal allesbehalve slecht. Alleen het geluk ontbrak. We hebben 1 op 9 en op basis van het spel hadden het gewoon vijf punten moeten zijn. Ik denk dat het ons wat aan diepgang ontbreekt. Ik zag het eerder al en ondervond het ook toen ik woensdag tegen Antwerp moest invallen", verklaarde de middenvelder aan Het Nieuwsblad.

Over zijn onderhandelingen met Kortrijk had Van der Bruggen ook iets te zeggen. "In juni zou ik einde contract zijn. We onderhandelden en ik kreeg een voorstel,
maar het was niet wat we dachten. Mijn makelaar Jesse De Preter adviseerde mij om te wachten. De voorzitter gaf mij een deadline, maar ik overschreed die met een dag. Toen ik toch wilde tekenen, weigerde hij. Ik ken het huis en respecteerde de beslissing. Ik was nog gemotiveerd om het seizoen uit te doen. Ik maakte mij ook niet direct zorgen, want ik wist dat er belangstelling was. Cercle was daar ook bij", sloot Van der Bruggen af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws