Ik zal tot het einde van mijn contract er alles aan doen om te winnen

"Ik zal tot het einde van mijn contract er alles aan doen om te winnen"

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 09:45za 23-01-2021 om 09:45

Yves Vanderhaeghe las vorige week in de krant dat KV Kortrijk de samenwerking na dit seizoen stop zet met zijn trainer. Vanderhaeghe doet het nochtans degelijk met de kerels. Ze staan op de 12e plaats in het klassement op drie punten van een Play Off 2 plaats. Voor de trainer van KVK was het dan ook een verrassing toen hij dat las.

Yves Vanderhaeghe las vorige week het vervelende nieuws dat Kortrijk op zoek gaat naar een nieuwe trainer via de krant. Hij vertelt aan Het Nieuwsblad hoe hij dat nieuws vernam. "Ik heb zo mijn vaste ochtendroutine: de vaatwasmachine ledigen, de koffiemachine aanzetten, de krant halen, één kop koffie drinken en ondertussen de krant doorbladeren. En ja, ik verschoot dat ik op de eerste bladzijde van de sport prijkte. Daar sta ik normaal nooit. Geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan gedacht had dat Kortrijk en ik niet zouden doorgaan", vertelde Vanderhaeghe aan Het Nieuwsblad.

De trainer van KV Kortrijk heeft al enkele watertjes doorzwommen en enkele mooie prestaties behaald maar toch blijft hij kritiek krijgen van velen, onterecht volgens hem. "Ik zal altijd mijn weg vinden. Er zijn clubs genoeg. Als je ziet dat er dit seizoen al elf trainerswissels zaten, dan kan ik wel even thuiszitten. (lacht) Ik weet dat ik al veel goeds heb gedaan. Met Kortrijk speelden we Play-off 1, met KV Oostende zelfs twee keer, we verloren de bekerfinale na strafschoppen. Met AA Gent gingen we van de veertiende naar de vierde plaats. Dat zijn toch uitzonderlijke prestaties? Er zijn daar al trainers gepasseerd die minder punten pakten dan ik in mijn tijd daar", gaf Vanderhaeghe aan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws