Breaking news

Standard wip Club Brugge uit de Beker van België na héél tumultueuze slotfase

Bondsdokter Sas over blessure De Bruyne: “Het is eigenlijk ideaal voor EK”

Bondsdokter Sas over blessure De Bruyne: “Het is eigenlijk ideaal voor EK”

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 07:46za 23-01-2021 om 07:46

Kevin De Bruyne is vier tot zes weken geblesseerd bij Manchester City. Pep Guardiola en consorten balen, maar volgens Kristof Sas, bondsdokter van de Rode Duivels, is het een ideale situatie voor de Belgische nationale ploeg.

De afgelopen weken vallen Rode Duivels als vliegen. “Ik heb daar mijn bezorgdheid al over geuit”, zegt bondsdokter Sas aan Het Nieuwsblad. “Ik wil geen steen werpen naar instanties als UEFA of FIFA. Ik begrijp wel dat het in deze economische context belangrijk is om de competities af te werken. Maar spelers hebben minder voorbereiding gehad en de belasting is nu zwaarder. En dat leidt tot meer blessures.”

“Zolang ze hem niet in een stramien duwen, zijn dit soort blessures helemaal niet slecht met het oog op het EK”, gaat Sas verder. “Op deze manier kan Kevin de nodige rust krijgen in deze drukke maanden. Hij kan even herbronnen en tot een nieuwe soort voorbereiding komen. Nu vier tot zes weken out zijn, is eigenlijk zelfs ideaal. Vanuit óns oogpunt, tenminste. Voor de speler en de club ligt dat natuurlijk helemaal anders.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Sas hier gelijk?

Ja
94%
Nee
6%
(82 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws