Vier sensationele minuten en excellerende Mbappé helpen PSG aan simpele zege

22-01-2021 23:30

Paris Saint-Germain heeft de thuiswedstrijd tegen Montpellier gemakkelijk gewonnen. Binnen vier minuten werd er drie keer gescoord en dat was de gasten uit Zuid-Frankrijk te machtig: 4-0.

Kylian Mbappé was de grote uitblinker aan Parijse zijde. Voor rust opende hij de score namens PSG, dat ook met Neymar en Mauro Icardi aantrad en dus over een droomaanval kan beschikken. Op dat moment stond Montpellier al met tien man, want Jonas Omlin kreeg na 19 minuten al een rode kaart.

Vier knotsgekke minuten in de tweede helft beslisten de wedstrijd. Tussen minuut 60 en 63 scoorden Icardi, Neymar en nogmaals Mbappé, die de goal van de Braziliaan ook nog eens voorbereidde. Met een 4-0 stand op de borden kon PSG de wedstrijd eenvoudig uitspelen.

Daardoor weten de Parijzenaars zeker dat ze na dit weekend nog steeds koploper zijn. Naaste belager Lille kan in punten wel gelijk komen, maar heeft een veel minder doelsaldo. Olympique Lyon, de nummer drie, kan met een zege tot op twee punten naderen.