Anderlecht bijt tanden stuk op sterke Jackers en strijdend Waasland-Beveren

22-01-2021 22:35
164

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd te overtuigen tegen Waasland-Beveren. In eigen huis kreeg het te maken met strijdende bezoekers en een sterke Nordin Jackers. Het raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Na de gewonnen partij tegen Sporting Charleroi was er flink wat vertrouwen bij RSC Anderlecht en dat was ook duidelijk merkbaar in het wedstrijdbegin. De Brusselaars trokken vroeg naar voren in de hoop op dat openingsdoelpunt.

De Brusselaars wisten ook enkele kansen te creëren, met onder andere een uitstekende mogelijkheid voor Paul Mukairu en Francis Amuzu. Dat doelpunt kwam er niet, waardoor Waasland-Beveren ook de kans kreeg om zich terug in de wedstrijd te knokken. De bezoekers kregen wat meer balbezit, wat meer vrijheid, maar echte kansen kregen we niet. Net voor rust trapte Anouar Ait El Hadj nog op de paal, maar een doelpunt kregen we niet.

Een strijdend Waasland-Beveren slaagde er in de tweede helft in om RSC Anderlecht van hun doel weg te houden. De jongens van trainer Nicky Hayen gaven flink partij en lieten de spelers van Anderlecht ook zweten.

De Brusselaars knokten zich wel opnieuw in de partij en kwamen via Lukas Nmecha zelfs dicht bij het openingsdoelpunt. Nordin Jackers stond echter goed te keepen en hield de nul. Vincent Kompany vond het tijd voor wat meer ervaring voorin en bracht nieuweling Abdoulay Diaby op het veld.

De Malinees kwam tot een goede mogelijkheid, maar Jackers hield de netten schoon. Wanneer hij niet tot bij de bal kwam, wist de paal redding te brengen. Anderlecht wist uiteindelijk ook niet meer te scoren en raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel.