Kapitein zijn bij Anderlecht, een vloek of een zegen?

Kapitein zijn bij Anderlecht, een vloek of een zegen?

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 21:40vr 22-01-2021 om 21:40

RSC Anderlecht speelt vrijdagavond op eigen veld tegen Waasland Beveren. De troepen van Vincent Kompany gaan op zoek naar een 6 op 6. Opvallend was de kapiteinsband voor Josh Cullen. Hij is zo al de 4e speler die de aanvoerdersband rond de arm droeg bij het starten van de wedstrijd, na Hendrik van Crombrugge, Sambi Lokonga, en Kemar Lawrence. 

Er lijkt wel een vloek op de kapiteinsband te zitten bij RSC Anderlecht. Als we even teruggaan in de tijd toen Vincent Kompany speler was en de kapitein was, was de kapitein ook vaak geblesseerd (of dit nu met de kapiteinsband te maken heeft is twijfelachtig. Maar het is opvallend dat dit seizoen de kapitein van RSC Anderlecht te maken krijgt met pech.

Hendrik van Crombrugge
De doelman van RSC Anderlecht werd aan het begin van het seizoen verkozen tot vaste kapitein. Hij speelde op een hoog niveau en hield zijn ploeg meerdere malen in de wedstrijd. In November viel Van Crombrugge uit met een blessure en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Hij onderging een operatie aan de rug. 

Sambi Lokonga
Na het wegvallen van Hendrik van Crombrugge werd de jonge middenvelder kapitein gemaakt. Hij wordt geroemd door zijn intelligentie en zijn lef. Hij is een leider op het terrein en Kompany wou dat vertalen naar de kleedkamer. Deed het uitstekend als kapitein op en naast het veld. In de wedstrijd op het veld van Oud-Heverlee Leuven ging het voor de middenvelder fout. Bij een sprint schoot iets in zijn hamstrings, waardoor hij enkele weken buiten strijd is.

Kemar Lawrence
Lawrence kreeg de aanvoerdersband in de schoot geworpen bij afwezigheid van Lokonga. Echt lang heeft de linksachter er niet van kunnen genieten want bij zijn eerste wedstrijd als kapitein kreeg Lawrence na een halfuur een rode kaart voor een iets te drieste ingreep volgens de scheidsrechter. De wedstrijd nadien tegen Charleroi was Lawrence terug aanvoeder en deed dat voortreffelijk. Hij behaalde samen met zijn ploegmaten een verdiende 3-0 overwinning.

Josh Cullen
Door de schorsing van Kemar Lawrence -vanwege zijn rode kaart op KAS Eupen- was het de beurt aan Josh Cullen om de aanvoerdersband over te nemen. Kompany is fan van de stevige middenvelder. Hij toont zich op het veld een leider en heeft die capaciteiten ook in hem.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws