Assistent-trainer van KRC Genk looft Clement: Een geweldige peoplemanager

Assistent-trainer van KRC Genk looft Clement: "Een geweldige peoplemanager"

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 21:05vr 22-01-2021 om 21:05

Club Brugge neemt het zondagmiddag op tegen KRC Genk, dé topper van komende speeldag met de nummers 1 tegen 2. Philippe Clement ontvangt met zijn Club Brugge zijn ex-ploeg KRC Genk op Jan Breydel. Clement wordt geprezen door zijn assistent trainer van toen en nog steeds aan de slag bij KRC Genk, Domenico Olivieri. 

Domenico Olivieri werkte samen met Philippe Clement in 2019 en behaalde met hem de titel. Ze zijn goede vrienden en staan bijna dagelijks in contact met elkaar. Olivieri sprak met De Krant van West-Vlaanderen over het fantastische parcours Clement aan het afleggen is. De assistent-trainer van KRC Genk is duidelijk over de kwaliteiten van de persoon Clement. "Wat hem als speler sierde, siert hem nu ook als trainer. Een heel harde werker. Niets is te veel voor hem. Een echt voetbaldier, maniakaal met alles bezig, op alles voorbereid en een geweldige peoplemanager. Bij 90 à 95 procent van de mensen met wie hij werkt, slaagt hij erin het beste naar boven te halen, door iedereen belangrijk te maken en iedereen op de juiste manier te benaderen", zei Olivieri aan Krant van West-Vlaanderen.

Wat hem als trainer zo bijzonder maakt is voor Olivieri duidleijk. "Binnenskamers is hij redelijk streng en kritisch, maar ook weer op een positieve manier. Omdat hij weet hoe belangrijk zelfvertrouwen is om het beste uit iemand te halen. Hij zit nu bij Club Brugge, waar de druk misschien nog groter is, maar van buitenaf merk ik weinig verschil met hoe hij bij ons was. Hij is natuurlijk nog een jonge coach en er zullen wel zaken zijn waarvan hij op termijn zal zeggen: dat zou ik nu anders doen . Met meer ervaring zal hij alleen nog maar beter worden. Hij is een strever die zichzelf daartoe pusht. Stilstaan is achteruitgaan voor hem. Philippe is zo ambitieus, kritisch voor zichzelf en steekt in alles enorm veel energie. Zelfs als we eens gingen padellen, probeerde hij alle hoeken van het veld te bestrijken en deed hij zichzelf pijn om toch maar te kunnen winnen", aldus Olivieri die zondag met KRC Genk richting Jan Breydel trekt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws