Vader Witsel: dag na de blessure was hij al aan het denken aan zijn revalidatie

Vader Witsel: "dag na de blessure was hij al aan het denken aan zijn revalidatie"

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 20:46vr 22-01-2021 om 20:46

Axel Witsel scheurde afgelopen weekend zijn achillespees af. Hierdoor is de kans klein dat hij het EK 2020 zal halen. Zijn vader, Thierry Witsel, gaf in een interview met Het Laatste Nieuws toe dat de kans nihil is dat we hem komende zomer op het EK zullen zien.

Volgens papa Witsel gaat het al beter met Axel Witsel. "Goed. Hij kijkt al uit naar volgende week, dan begint zijn revalidatie. Op dit moment kan hij nog niet veel doen – zijn been ligt tot dan in het gips. (lacht) Nu moet hij vooral zorgen dat hij niet te veel eet zodat er geen kilo’s bijkomen", liet vader Witsel weten aan Het Laatste Nieuws.

Als er gevraagd wordt of Thierry Witsel denkt dat zijn zoon, Axel, het EK zal halen dan ziet hij het niet positief in. "Je moet altijd hopen. Maar ik twijfel écht of hij het EK haalt. Normaal gezien heb je vier tot zes maanden nodig om volledig te herstellen. Weet je, het zwaarste moet nog komen. Axel zal moeten weerstaan aan de pijn – zijn pees voelt nu zoals een stuk hout, dat moet opnieuw soepel worden. Ook op mentaal vlak wordt het niet simpel", liet Thierry Witsel weten.

Vader Witsel zat te kijken naar de wedstrijd toen hij zijn zoon zag vallen, hij besefte meteen dat het ernstig was. "Ik zat daar in mijn zetel. In eerste instantie was ik bang. Axel bewoog niet, dan denk je meteen het ergste. Iets later keek hij naar zijn enkel en toen had ik onmiddellijk begrepen dat zijn achillespees ‘gesprongen’ was. Je moet de video met die fase eens terugzien. Je ziet Axel achterom kijken, hij denkt dat iemand hem heeft aangetrapt. Toen hij niemand zag, wist hij hoe laat het was. ‘Patsch’, hoorde hij", aldus Thierry Witsel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws