Ceulemans looft duo van Club Brugge: Hij heeft zijn draai gevonden

Ceulemans looft duo van Club Brugge: "Hij heeft zijn draai gevonden"

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 13:45vr 22-01-2021 om 13:45

Bij Club Brugge zitten er inmiddels al vier Nederlanders in de kern. De Nederlandse krant AD had dan ook een gesprek met icoon Jan Ceulemans, die een hoge pet op heeft van de Nederlandse inbreng. 

Bas Dost was volgens Ceulemans een zekerheidje. "Het is een jongen die overal waar hij heeft gespeeld weet te scoren", geeft Ceulemans aan. "Club is momenteel de sterkste ploeg van België en die ook aanvallend speelt. Dost kan zo dichtbij het doel van de tegenstander voetballen. Dat is positief voor hem. Die jongen heeft het gewoon in zich om vaak op de goede plaats te staan. Het is ook een speler die alles geeft tijdens de wedstrijd en dat is iets wat ze bij Brugge waarderen. 

Ook Noa Lang heeft zijn kwaliteiten al bewezen. "Lang is een talent dat we nog niet zo goed kenden toen hij hier begon. Hij heeft zijn draai gevonden doordat hij zelfvertrouwen heeft opgedaan en scoort inmiddels ook flink veel goals. Met zijn individuele acties is hij ook belangrijk voor de ploeg."

Inmiddels haalde Club ook nog Stefano Denswil terug. "Als Denswil het niveau haalt waarmee hij hier een aantal jaren geleden speelde dan heeft hij binnen no-time weer een basisplaats. Een Nederlandse enclave ja, maar dat is niet erg hoor. Ze spreken de taal en ze passen zich goed aan. De voetbalwereld is ook een wereld van ons kent ons. Die speler beveelt die speler aan en die weer die. Zo gaat dat. De Nederlandse markt is interessant voor Club Brugge."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws