Zelfs bij Anderlecht hoeven ze mij niet meteen iets aan te bieden

"Zelfs bij Anderlecht hoeven ze mij niet meteen iets aan te bieden"

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 13:30vr 22-01-2021 om 13:30

Olivier Deschacht (39) is mogelijk bezig aan de laatste maanden van zijn carrière. In Krant Van West-Vlaanderen blikt hij met verwondering terug. Zijn periode bij Anderlecht overtrof alle verwachtingen. 

Op zijn 35ste werd hij daar zowaar uitgeroepen tot Speler van het Jaar. "Heel uitzonderlijk op Anderlecht voor een speler met mijn kwaliteiten. Het zijn allemaal geweldige herinneringen. Ik moet mezelf nóg wel eens wakker schudden dat ik in de hele clubgeschiedenis het meeste aantal wedstrijden voor Anderlecht heb gespeeld. Die 602 zit in mijn hoofd, hoor. Net als die acht titels."

Coach worden is een piste, maar Deschacht heeft geduld. "Zelfs Anderlecht moet mij niet meteen iets aanbieden. Ik wil eerst een jaar een sabbatperiode inlassen. Vrij zijn in mijn hoofd. Geen stress meer, ontspannen zijn, mijn vriendschappen onderhouden, genieten van het leven en gelukkig zijn. Vergeet niet dat ik 35 jaar verslaafd ben geweest aan het voetbal. Vijfendertig jaar dat vuur om te winnen, op elke training zelfs, dat is best vermoeiend, hoor."

Deschacht wil vooral zijn wilskracht behouden. "Ik heb de laatste tijd wel al eens een dag waarin ik geen goesting heb. En dat is niet goed…. Ik heb eigenlijk 35 jaar constant gevoetbald. En ik ben vaak een beuzak geweest, als ik op de bank zat. Ik kon nogal bokken als het slecht ging… Ik heb veel slechte dingen gedaan, eigenlijk. Maar het heeft mij wel gebracht tot waar ik nu sta. En daar kan ik alleen maar trots op zijn", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe lang zie jij Deschacht nog doorgaan?

Hij stopt na dit seizoen
29%
Nog één seizoen
55%
Nog twee seizoenen
8%
Nog drie seizoenen
1%
Meer dan drie seizoenen
7%
(224 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws