Leye zorgt voor herboren Standard: Als hij sprak, zweeg iedereen

Leye zorgt voor herboren Standard: "Als hij sprak, zweeg iedereen"

22-01-2021 11:30 Laatste update: 11:30
1

Standard heeft zijn kansen op Play-Off 1 gaaf gehouden met een 9 op 9 onder coach Mbaye Leye. Vooral de 0-4 tegen KV Mechelen was indrukwekkend, maar Steve De Ridder is niet verbaasd. 

De Ridder en Leye speelden nog samen bij Zulte Waregem. De huidige captain van STVV is dan ook blij voor hem. "Standard is een vurige club en het is zeker niet evident om daar te werken, maar het is een beetje zijn geluk dat er momenteel veel te winnen is", vertelt hij aan Sporza.

De Ridder had al het vermoeden dat Leye coach zou worden. "Bij Zulte Waregem was hij als kapitein al iemand die respect afdwong. Als hij sprak, zweeg iedereen. Mbaye was enorm met voetbal bezig. Hij dacht mee met Francky Dury en was het verlengstuk van de coach op het veld. Ik dacht toen al dat hij trainer zou worden."

"Als persoon dwingt hij respect af en hij geeft ook respect als hij ziet dat mensen goeie bedoelingen hebben", gaat De Ridder verder. "En hij is ook intelligent. Dat zie je in zijn interviews en hoe hij zich gedraagt langs de lijn. Hij weet dat de weg nog lang is en dat er nog genoeg werk is. Een potentiële toptrainer? Dat is moeilijk in te schatten. Maar als hij als trainer even ambitieus is als wanneer hij nog voetballer was, dan kan hij zeker uitgroeien tot een goeie trainer."