VP 11 Speeldag 25: Revelatie bij KRC Genk en de show van Lamkel Zé

VP 11 Speeldag 25: Revelatie bij KRC Genk en de show van Lamkel Zé

22-01-2021 10:00 Laatste update: 16:00
5

Speeldag 25 zorgde weer voor heel wat spektakel in de Jupiler Pro League. Onder meer Anderlecht, Standard en Club Brugge wonnen hun match, maar de uitblinkers zitten bij zeven verschillende clubs. 

Strijd tussen penaltypakkers
Sinan Bolat pakte voor KAA Gent een penalty tegen KRC Genk, maar zag er niet geweldig uit bij de 1-0. Bovendien veroorzaakte hij de penalty ook zelf. Dan keepte Simon Mignolet toch een veel completere match voor Club Brugge tegen KV Oostende.

KRC Genk kijkt goed rond
De scouting van KRC Genk hoort tot de beste van België. Ook Angelo Preciado geeft meteen een sterke indruk. Hij is snedig in de duels, maar ook voetballend is hij meer dan behoorlijk. De nieuwe Joakim Maehle? Dat zou best kunnen. Op de linkerflank kiezen we ook voor KRC Genk met Gerardo Arteaga, nog zo'n talent uit Latijns-Amerika dat het niveau heeft opgepikt.

Centraal is Hannes Delcroix een dijk van een seizoen aan het spelen. Zijn concurrent Derrick Luckassen is inmiddels zelfs al verhuurd aan Kasimpasa. Bij Standard is Noé Dussenne een echte krijger. Dussenne pikte bovendien ook zijn doelpuntje mee in de 0-4 tegen KV Mechelen.

Voetballend middenveld
Onder coach Mbaye Leye is ook Samuel Bastien weer naar zijn beste niveau aan het toewerken bij Standard. Hij krijgt Ruud Vormer voor zich, die opnieuw twee assists kon toevoegen aan zijn rekening bij Club Brugge. Hij zit nu aan acht assists.

De assistkoning in de Jupiler Pro League is echter Xavier Mercier, die donderdag zelf twee keer kon scoren tegen Zulte Waregem. Hij maakte ook het winnende doelpunt in minuut 94, zij het dan wel vanop de stip.

Wie anders dan Lamkel Zé?
Eigenlijk konden we het al opschrijven toen hij in de basis verscheen bij Antwerp: Didier Lamkel Zé ging sowieso het winnende doelpunt maken. Antwerp speelde een draak van een match, maar pakte zo toch drie punten. Veel verschil maakt het overigens niet. Lamkel Zé moet voor 31 januari vertrekken.

Bij STVV gaat het de laatste weken uitstekend, en daar pikt ook Yuma Suzuki een graantje van mee. De Japanner scoorde twee keer tegen KV Kortrijk. Francis Amuzu mag tot slot niet ontbreken in dit elftal, want hij was de beste man bij een uitstekend Anderlecht. Hij kon zelfs scoren, wat niet bepaald zijn specialiteit is. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)