Dury haalt uit na Zulte-OHL: “Wat is het volgende, een doelman met blinddoek?

Dury haalt uit na Zulte-OHL: “Wat is het volgende, een doelman met blinddoek?"

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 07:46vr 22-01-2021 om 07:46

Zulte Waregem ging met 2-3 onderuit tegen Oud-Heverlee Leuven. Na afloop haalde coach Francky Dury flink uit naar de VAR omdat een penalty opnieuw mocht worden genomen.

Zulte Waregem gaf een 2-0 voorsprong uit handen. In de extra tijd kwam doelman Bostyn te laat en knalde hij tegen Henry aan. Ref Vergoote wees naar de stip. De goalie pakte de eerste poging van Hubert, maar na een tussenkomst van de VAR mocht OHL opnieuw aanleggen. Bij de tweede poging miste Mercier niet.

“Dit is zinloos”, zegt Dury. “Iedereen vraagt respect voor refs, maar het wordt moeilijker en moeilijker. Een doelman moet een oppervlakte van ongeveer zestien vierkante meter verdedigen. Dan moet een aanvaller daar maar gebruik van maken. Ik ben akkoord dat de regels consequent gevolgd moeten worden, maar misschien schort er dan iets aan de regels.”

“Wat is het volgende? Dat een doelman een blinddoek moet aandoen om een strafschop te proberen stoppen? Als je dan ook ziet dat bij een doelpunt van Leuven er een speler van OHL te vroeg in het strafschopgebied komt en er dan niet gefloten wordt, dan is dat natuurlijk extra zuur”, wordt Dury geciteerd door Het Nieuwsblad.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Dury hier gelijk?

Ja
87%
Nee
13%
(222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws