Gelukje voor Carrasco en Atlético, Suarez ontneemt scorende keeper heldenrol

21-01-2021 23:26

Primera División-koploper Atlético Madrid kreeg donderdagavond de kans om achtervolger en rivaal Real Madrid zeven punten achterstand te zetten en heeft die kans met beide handen gegrepen. Makkelijk ging het echter niet: laagvlieger Eibar zag doelman (!) Marko Dmitrovic scoren, maar moest dankzij Luis Suárez in de allerlaatste minuut alsnog afleggen tegen Los Rojiblancos.

Atlético-doelman Jan Oblak had in de voorgaande zestien competitiewedstrijden slechts zes keer hoeven vissen. In wedstrijd nummer zeventien van het seizoen kwam tegendoelpunt nummer zeven, verzorgd door collega Dmitrovic. Yannick Carrasco maakte in het strafschopgebied een onhandige overtreding op Yoshinori Muto en de bal ging op de stip. Dmitrovic waagde zich aan een grote oversteek en besliste het Servisch-Sloveense duel met Oblak in zijn voordeel: 1-0.

De ploeg van Carrasco moest even bekomen van de schrik, maar wist nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Sergio Álvarez wist zich op de rand van de zestien meter geen raad met zijn doorjagende tegenstanders, Suárez ging met de bal aan de haal en El Pistolero liet Dmitrovic ditmaal zelf vissen: 1-1.

Eibar kon zich opmaken voor een zware tweede helft, maar Atlético slaagde er eigenlijk nauwelijks in om tot kansen te komen. Pas vlak voor tijd leek João Félix de 1-2 op zijn schoen te hebben, maar Dmitrovic bewees opnieuw zijn waarde voor Eibar. In de laatste minuut kwam het echter alsnog goed voor Los Rojiblancos. Ook zij kregen – na een niet onvrijwillige buiteling van Suárez – een penalty, die benut werd door de Uruguayaan zelf: 1-2. Atlético staat nu dus zeven punten voor op stadgenoot Real Madrid en heeft nog één wedstrijd tegoed. Simeone en de zijnen ontvangen zondag Valencia.