Rood, een gemiste strafschop, maar geen winnaar in Genk – Gent

21-01-2021 22:54 Laatste update: 23:00
68

KRC Genk en KAA Gent hebben donderdag de punten gedeeld. In Limburg werd het 1-1. Genk kwam vroeg voor, maar moest ook meteen met tien man verder. In de tweede helft miste de thuisploeg ook een strafschop.

Genk kende een droomstart tegen Gent. Wie anders dan Onuachu liet voor de thuisploeg de netten trillen. Na een vrije trap van Bongonda scoorde de aanvaller zijn twintigste doelpunt van het seizoen tegen de touwen.

Twee minuten later was de pret wel even voorbij voor de Limburgers. Cuesta legde de doorgebroken Yaremchuk neer. De bezoekers wilden een rode kaart zien. Die kwam er ook nadat de VAR scheidsrechter Laforge in het oor fluisterde. Voor Cuesta was het al zijn derde uitsluting dit seizoen.

Na de uitsluiting kantelde de partij. Het was plots eenrichtingsverkeer richting het doel van Vukovic. Van den Brom greep in en haalde verrassend Onuachu naar de kant voor Thorstvedt. De aanvaller stond zelf van zijn wissel te kijken. Genk leek met een voorsprong de rust te halen, maar in de derde minuut van de blessuretijd hing Yaremchuk alsnog de bordjes in evenwicht.

Na de rust kregen we een ander wedstrijdbeeld. Genk was plots de betere ploeg. De thuisploeg scoorde ook bijna via Thorstvedt, maar die raakte de paal. Ook Bongonda liet de 2-1 liggen. Hij deed dat vanaf elf meter. Bolat gaf een strafschop weg na een overtreding op Ito, maar de doelman maakte daarna zijn fout zelf recht.

Pas in de slotfase van de tweede helft stak Gent nog eens de neus aan het venster. Een doelpunt leverde dat niet op. Door de draw is de kloof tussen leider Club Brugge en Genk nu negen punten. Dit weekend ontvangt Blauw-Zwart de Limburgers. Gent vinden we nu terug op de 13e plaats met 27 punten.