Twee rode kaarten voor Cuesta, maar inzetbaar voor Club Brugge-KRC Genk

Twee rode kaarten voor Cuesta, maar inzetbaar voor Club Brugge-KRC Genk

21-01-2021 21:48 Laatste update: 22-01-2021 16:12
33

KRC Genk-verdediger Carlos Cuesta heeft tegen KAA Gent voor de tweede keer op zes dagen tijd een rode kaart gepakt. De 21-jarige Colombiaan moest na twaalf minuten al naar de kant na een fout op Roman Yaremchuk en wordt daarmee de opvolger van Birger Maertens (ex-Club Brugge).

Cuesta pakte vorige week op het (sneeuw)veld van Excelsior Moeskroen (2-0 verlies) ook al rood in de eerste helft. Toen kon hij zich wel nog bedwingen tot kort voor de rust. Tegen AA Gent moest hij al na tien minuten de kleedkamer opzoeken na een fout op de doorgebroken Yaremchuk.

Daardoor heeft Cuesta de twijfelachtige eer om Birger Maertens op de volgen. De gewezen verdediger van onder meer Club Brugge en KVC Westerlo slaagde in 2006 in hetzelfde kunstje. De éénmalige Rode Duivel pakte toen op zes dagen tijd rood tegen Sint Truiden en RSC Anderlecht.

Update: Carlos Cuesta pakte twee keer rood in twee wedstrijden. De verdediger kan wel ingezet worden tijdens Club Brugge-KRC Genk. Cuesta wordt opgeroepen door het Bondsparket. Bondsprocureur Ebe Verhaegen zal dan twee speeldagen schorsing vorderen. Één voor de rode kaart en de andere is nog voor een eerdere voorwaardelijke schorsing.