Familie van Abdelhak Nouri spant bij KNVB een arbitragezaak aan tegen Ajax

Familie van Abdelhak Nouri spant bij KNVB een arbitragezaak aan tegen Ajax

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 20:55do 21-01-2021 om 20:55

De familie van Abdelhak Nouri heeft een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax. De Nederlandse topclub en de familie Nouri hebben geen overeenstemming bereikt over de schadevergoeding.

Nouri was enkele jaren geleden een toptalent bij Ajax, maar tijdens een oefenmatch in Oostenrijk sloeg het noodlot toe. De dribbelaar zakte in elkaar en moest op het veld gereanimeerd. Hij overleefde, maar liep permanente hersenschade op en zal de rest van zijn leven verzorging nodig hebben.

Ajax heeft aansprakelijkheid erkend voor wat er in juli 2017 in Oostenrijk is gebeurd, maar wist vervolgens geen akkoord te bereiken over de schadevergoeding. Daar is de familie Nouri enorm teleurgesteld over en wordt er bij de KNVB een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax.

"De tekortkomingen hebben tot gevolg dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld", laten advocaten John Beer en Lucas Hogeling weten aan de NOS.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws