OHL haalt twee doelpunten op tegen Zulte Waregem en wint in de slotfase

21-01-2021 20:43 Laatste update: 22:00
17

Oud-Heverlee Leuven heeft met 2-3 gewonnen op het veld van Zulte Waregem. De ploeg van Marc Brys kwam nochtans op een dubbele achterstand, maar kon in de tweede helft de scheve situatie rechtzetten.

Ondanks een moeilijk bespeelbaar veld aan de Gaverbeek maakten Essevee en OHL er best een aangenaam kijkstuk van in de eerste helft. De thuisploeg wist op een dubbele voorsprong te komen. Iets voor het halfuur maakte Armenakas de 1-0 in de rebound, nadat Romo eerst een schot van De Bock had gekeerd. Even later maakte De Smet er 2-0 van na een slim passje van Marcq. De middenvelder legde zijn eerste competitiegoal mooi in de verste hoek.

De reactie van OHL kwam er nog voor de rust. Mercier kreeg te veel ruimte op een voorzet van Vlietinck en kopte de aansluitingstreffer binnen. De bezoekers gingen na de pauze verder op hun elan. De Norre stond plots alleen voor Bostyn, maar de doelman voorkwam de 2-2 met zijn voet. OHL bleef duwen en kreeg uiteindelijk wat het verdiende. Eppiah zette Opare in de wind en schilderde de bal op het hoofd van Henry, die met zijn zestiende competitietreffer gelijk maakte.

Dolle slotfase
De bezoekers stoomden onverminderd door. Zulte Waregem ontsnapte meteen na de gelijkmaker aan de 2-3. Humphreys kon schot van Henry op het nippertje nog deviëren. En toen Maertens het probeerde vanuit een scherpe hoek pakte Deschacht uit met een knappe interventie. Uiteindelijk kreeg OHL toch loon naar werken in een dolle slotfase. Henry werd gelanceerd richting Bostyn, maar die liep de spits omver in de zestien. Scheidsrechter Vergoote twijfelde niet en legde de bal op de stip.

Terwijl Henry met een draagbaar van het veld geholpen, stond Hubert klaar om de elfmeter om te zetten, maar de middenvelder liet het liggen. Bostyn koos de goede hoek en redde de strafschop. De doelman schreeuwde het uit van vreugde, maar hij juichte te vroeg. Volgens de VAR was hij te snel vertrokken en de penalty moest opnieuw worden getrapt. De herkansing was voor Mercier en die scoorde wel, waardoor OHL in extremis toch met de drie punten ging lopen.